Metallica en Megadeth Jul20

Tags

Related Posts

Share This

Metallica en Megadeth

Metallica en Megadeth zijn twee van de meest succesvolle en invloedrijkste heavy-metalbands in de geschiedenis. Samen met Anthrax en Slayer worden ze beschouwd als de grote vier van de trash metal.

Metallica werd in 1981 in Los Angeles opgericht door de Deense drummer Lars Ulrich, die een advertentie plaatste in een tijdschrift om een heavy-metalband te starten, en zanger en slaggitarist James Hatfield, die op de advertentie reageerde. De huidige formatie bestaat uit de originele leden Hatfield en Ulrich, leadgitarist Kirk Hammit en bassist Robert Trujillo. Leadgitarist Dave Mustaine en de bassisten Ron McGovney, Cliff Burton en Jason Newsted maakten eerder ook deel uit van de band.

In de beginjaren heeft Metallica in de ondergrondse muziekscene een groeiende basis van fans gecreëerd. De muziekcritici volgden snel na het uitbrengen van de eerste vier albums. Het derde album, Master of Puppets uit 1986, is vaak omschreven als een van de zwaarste en meest invloedrijke trash-metalalbums ooit. Het vijfde album, het gelijknamige Metallica uit 1991, was coMetallicammercieel bijzonder succesvol, binnenkomend op nummer 1 in de Amerikaanse Billboard 200.

Metallica heeft negen studioalbums, vier live albums, 26 muziekvideo’s en 37 singles uitgebracht. De band heeft acht Grammy Awards gewonnen en vijf albums zijn achereenvolgens binnengekomen op nummer 1 in de Billboard 200.

Megadeth is in 1983 in Los Angeles opgericht door gitarist Dave Mustaine en bassist David Ellefson, kort nadat Mustaine door Metallica was ontslagen voor zijn overmatige alcoholgebruik. Mustaine besloot dat zijn nieuwe band sneller en harder zou spelen dan Metallica.

In 1985 volgde het debuutalbum van Megadeth “Killing Is My Business… and Business Is Good!”. Het bescheiden succes van het album wekte belangstelling bij grotere platenmaatschappijen, waarna Megadeth een contract bij Capitol Record tekende. Sindsdien heeft Megadeth meer dan 50 miljoen albums wereldwijd verkocht, in totaal 15 studio albums uitgebracht en 15 Grammy nominaties ontvangen.