Nieuwe en moderne instrumenten Apr19

Tags

Related Posts

Share This

Nieuwe en moderne instrumenten

RammsteinTechnologie blijft zich continue ontwikkelen. In de muziek zien we steeds vaker dat klassieke instrumenten vervangen worden door digitale instrumenten. Deze trend zet zich overigens door in veel meer werelden dan alleen die van de muziek. Zo wordt er in de reiswereld veel meer online geboekt dan vroegen. Daarnaast sturen mensen bijna geen post meer, want alles gaat nagenoeg via e-mail. Zelfs een bezoek aan een casino is niet meer nodig sinds android roulette online toegankelijk is geworden. De verwachting is dan ook dat er op nog veel meer gebieden plaats gemaakt gaat worden voor digitale uitkomsten.

Het gevolg van technologie wat betreft muziek en black metal in het bijzonder is dat er qua instrumenten een en ander is veranderd. Waar eerst vooral met de meer klassieke gitaren werd gespeeld proberen bands nu beetje bij beetje steeds meer uit. Dit is merkbaar in alle takken van muziek dus zo ook in de black metal scene.

Dat er veel over black metal geschreven en gevonden wordt is wel duidelijk. De muziekstijl krijgt hoe dan ook aandacht. Door met een aantal nieuwe benaderingen qua instrumenten hier en daar wat te vernieuwen komen steeds meer mensen in contact met deze muziek.

Deze muziekstroming heeft een bepaalde reputatie die niet door iedereen als positief gezien wordt. Toch is het zo dat wanneer iedereen verder kijkt en beter begrijpt wat de muziek voor boodschap heeft het zeer boeiend is om te beluisteren. De reputatie dat alles wat met black metal te maken heeft wat extreem is bestaat al een lange tijd. Dit komt niet op de laatste plaats door de instrumenten en het vaak harde spel. Door wat meer met nieuwe instrumenten uit te proberen komt daar hier en daar wat verandering in.