Share This

Over ons

Welkom op onze website. Hier kunt u uitgebreide informatie vinden over heavy metal. We proberen uit te leggen wat heavy metal precies is en hoe het is ontstaan.

Omdat steeds meer mensen belangstelling tonen voor heavy metal hebben we besloten er deze site aan te wijden. Via een aantal korte artikelen proberen we u een zo helder mogelijk beeld te geven van de specifieke eigenschappen van heavy metal en zijn diverse subgenres. We hebben ernaar gestreefd zo veel mogelijk elementen en onderwerpen te benaderen zodat we een totaal plaatje van heavy metal kunnen bieden.

U kunt hier informatie vinden over de evolutie en geschiedenis van heavy metal. We benaderen de belangrijkste muziekstromingen binnen het genre en geven u informatie over de essentiële bands, liedjes en albums.

U kunt hier alle informatie vinden die u zoekt, vanaf het ontstaan van heavy metal in de jaren 70 tot aan de nieuwste ontwikkelingen. We trachten een duidelijk verhaal te vertellen waarbij we niet alleen de historie van heavy metal ontleden, maar we ons ook richten op de technische elementen, zoals de samenstellingen van de band, harmonische structuren en de thema’s die heavy metal behandeld.

We bespreken klassieke bands zoals Black Sabbath, Judas Priest en Iron Maiden, maar ook moderne bands zoals Metallica, Megadeth en Dimmu Borgir. Stapsgewijs proberen we uit te leggen hoe heavy metal is ontstaan en welke invloeden hier een rol bij hebben gespeeld. Ook proberen we duidelijk te maken hoe verschillende metalgenres elkaar hebben beïnvloed en hierdoor nieuwe genres hebben gecreëerd.

Omdat we voelden dat er behoefte bestaat aan meer en duidelijkere informatie over alle aspecten van heavy metal hebben we deze site gemaakt. We hopen we dat u hier alle informatie kunt vinden die u zoekt en we streven ernaar deze zo zorgvuldig en begrijpelijk mogelijk te hebben vermeld. Rest ons u veel plezier en een hele informatieve tijd te wensen op onze site.