Populaire nummers in 1972 Jun15

Tags

Related Posts

Share This

Populaire nummers in 1972

In hetzelfde jaar dat “The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars” van David Bowie en “Exile On Main St” van The Rolling Stones uitkwamen, 1972, zijn ook verschillende heavy metal albums uitgebracht. Hieronder volgt een kleine selectie van enkele bekende albums en nummers die in dit jaar zijn uitgekomen.

Het gelijknamige debuutalbum “Blue Öyster Cult” van de band Blue Öyster Cult, met o.a. de nummers “Cities on Flame with Rock and Roll”, “Stairway to the Stars”, en “Then Came the Last Days of May”, werd uitgebracht in 1972.

Deep Purple bracht Machine Head uit, dat later een zeer grote invloed heeft gehad op de verdere ontwikkeling van heavy metal. Dit is tevens het succesvolste album van Deep Purple, met o.a. de nummers “Highway Star” en “Space Truckin’s”. Hetzelfde jaar bracht Deep Purple ook “Made in Japan” uit, een dubbel livealbum van hun tour in Japan. Het album was meteen een commercieel succes en werd door het tijdschrift Rolling Stone in 2012 als het zesde beste live album aller tijden gekozen.

Het vierde studDemons and Wizardsioalbum van de band Uriah Heep, “Demons and Wizards”, uit 1972 heeft 3 miljoen exemplaren verkocht en de band beroemd gemaakt. De nummers “The Wizard” en “Easy Livin'” zijn als singels in verschillende landen uitgebracht. Wisbone Ash bracht “Argus” uit, hun meest populaire en succesvolle album. Het gitaarspel op het album is later van grote invloed op Iron Maiden en Thin Lizzy geweest. Alice Cooper bracht zijn vijfde studioalbum uit, “School’s Out”. De gelijknamige single wordt als een klassieker beschouwd. De voormalige band van Motörhead’s leadzanger Lemmy, Hawkind, bracht hun derde album Doremi Fasol Latido uit, met o.a. het nummer “The Watcher”.

Het album Vol. 4 van Black Sabbath kwam ook in 1972 uit, met o.a. de nummers “Tomorrow’s Dream”, “Changes” en “Supernaut”. Het was (niet verrassend) het vierde studioalbum van Black Sabbath en verkocht, net als zijn voorgangers, meer dan een miljoen exemplaren in de Verenigde Staten.